Aby sprostać oczekiwaniom naszych Gości na najwyższym poziomie, podjęliśmy współpracę z sushi masterem, który dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu opracował profesjonalny program spotkania kulinarnego. Musicie wiedzieć, że sushi ma wiele drogocennych właściwości, które można wydobyć tylko poprzez właściwe przygotowywanie. Japońska kuchnia jest uważana za najzdrowszą na świecie, cechuje się niską zawartością cholesterolu (tego złego!), tłuszczy oraz kalorii. Jest za to obfita żelaza i witamin. Delikatne, ale zarazem wyraziste dania cieszą się coraz większą popularnością, a kolorystyka i tekstura dań zachwycają wszystkich. Dodatkowo przygotowywanie sushi uspokaja, ponieważ manualna praca, pełna skupienia i dokładności pozwala się odprężyć.
Proces wdrożenia był dokładnie przemyślany. Zanim wprowadziliśmy pomysł w życie, musieliśmy na własnej skórze sprawdzić, jak integracja będzie przebiegała. Spotkaliśmy się w gronie ośmiu osób, które na co dzień sprzedają ofertę studia kulinarnego. Niektórzy z nas wcześniej próbowali tworzyć zawijasy z ryżu i alg w domach, a inni nie mieli wcześniej żadnej styczności z tą japońską sztuką. Stopień zaawansowania był zróżnicowany. Na początku odkryliśmy historię, pochodzenie sushi, później zaserwowano nam kilka ciekawostek o sushi. Sushi master zaprezentował kilka trików m. in. jak przygotować ryż oraz zwinąć rolkę. Opowiedział nam również, jak ważna jest jak najlepsza jakość składników oraz ich temperatura.
Mieliśmy bardzo dużo zabawy w trakcie wybierania produktów, które znajdą się w środku rolki. Każdy miał swój, indywidualny zamysł. Nie mogło zabraknąć również elementów rywalizacji - każdy uczestnik musiał stworzyć swój talerz różnych rodzaj sushi, które później były oceniane i nagradzane. Bawiliśmy się naprawdę świetnie, a przy okazji poznaliśmy coś nowego!
Niezwykle cieszy nas to, że tak długo wyczekiwane warsztaty już niebawem na stałe zagoszczą w studio kulinarnym. Już niebawem pojawią się również nowe warsztaty kuchni tajskiej, a my już nie możemy się doczekać.