Skąd pojawił się taki pomysł? – zapytacie.
Sugestie naszych Gości są dla nas niezwykle ważne, dlatego też dużą uwagę przywiązujemy do tego, co powtarza się w ankietach. Często pojawiały się sygnały, że idealnym dopełnieniem pożywnego śniadania byłby świeżo wyciskany sok. Dlatego postanowiliśmy wyjść Waszym oczekiwaniom naprzeciw. Weekendowy wypad za miasto na łono natury nabiera zupełnie nowego wymiaru!
Dlaczego wyciskarka, a nie sokowirówka?
Istnieją pewne różnice między sokowirówką a wyciskarką. Urządzenia różnią się budową, metodą działania oraz uzyskiwanym produktem końcowym. Najistotniejszą różnicą jest fakt, że wyciskarka wolnoobrotowa Kuvingz CS600 Chef działa wykorzystując system ColdPress. Urządzenie działając na niskich obrotach dokładniej miażdży roślinne włókna, przez co do soku trafia więcej cennych składników odżywczych, a w tym enzymów i błonnika. Uzyskany sok jest gęstszy, mniej klarowny, a bardziej esencjonalny.
Jak używać wyciskarki?
Podczas śniadań w Afrodycie sami możecie przygotowywać soki – wyciskarka jest do dyspozycji Gości, a obok niej znajdziecie różne warzywa i owoce, by tworzyć własne kompozycje. Jest jednak kilka ważnych zasad, którymi trzeba się kierować podczas używania sprzętu.
Duże twarde warzywa i owoce wkładamy do większego okrągłego otworu u góry urządzenia. Nie ma potrzeby obierania, dzielenia na mniejsze części. Marchewki również wkładamy w całości, nie dzieląc ich w poprzek. Natomiast zielone, liściaste składniki wkładamy do mniejszego otworu z tyłu. Większe kawałki wcześniej rozrywamy rękami.
Jakie kompozycje tworzyć, aby były smaczne i wartościowe?
Mamy dla Was kilka przykładów – sprawdźcie sami!
Mohito
- 3 listki mięty
- plaster limonki
- jabłko
Green Juice dla dzieci
- garść jarmużu lub szpinaku
- plaster cytryny
- jabłko
- mały kawałeczek banana
Fit
- jabłko
- garść szpinaku
- seler naciowy – niewielka ilość
- plaster cytryny
Nasze weekendowe, owocowe kompozycje znajdziecie również na Instagranie -> hotel_afrodyta